Hæklet dipdye mobilsleeve

Hermed min version af en hæklet udgave af dipdye. Højeste mode, inden for strikkeverdenen lige nu er, at strikke med dipdye metoden. Det er også helt vildt fedt! Men da jeg er en hækler, måtte jeg jo simpelthen prøve at overføre metoden til en hæklet udgave.

– Det er nu ikke helt så fancy, som det strikkede, men alligevel funky på magisk vis – jeg er  allerede ret vild med dette sleeve til min mobil. Det er noget nyt – det er sjovt -– ja, jeg synes da faktisk, at det er virkelig funky! Hvad synes du?

Kan du lide det og har mod på at prøve også, så læs mere om hvordan jeg bar mig ad længere nede, under fotoet.

Fremgangsmåden er egentlig ret simpel:
Jeg slog 15 luftmasker op med dobbelt garn fra Søstrene Grene, på nål 3,5 (jeg har iPhone SE, det passede i bredden, er din mobil bredere/smallere, så prøv dig lidt frem) ideen er at man hele tiden kører med to forskellige farver, men blender en af dem med en ny farve efter x antal omgange konsekvent.

Jeg har brugt fastmasker og hæklet i spiral omkring de 15 luftmasker rundt. I første omgang gav jeg den 2 udtagninger i hver ende. Jeg valgte en stak farver som stod flot til hinanden 2 og 2. Det gør jo at du kan bruge lige præcis de farver, du ønsker, som du har på restlageret. Der går ikke særlig meget garn til og der er ikke  to designs er ens, på den måde – JUST THE WAY I LIKE IT!!

Jeg startede med sort og grå, efter 3 omgange klippede jeg den sorte tråd og satte en ny farve ind, hæklede 3 rækker og klippede den grå. Man skal hele tiden have den forrige farve med op i det nye farveskift så hver farve kører over 6 omgange men kun 3 omgange med den samme farve, og derefter op med den nye farve 3 omgange, før næste farveskft.

Det er meget nemt når man lige fanger den – du kan jo vælge hvor mange omgange før dit farveskift, som du vil – jeg valgte bare at køre med 3 omgange før næste skift hver gang – det passede lige med min telefon 🙂

Leg lidt med det, det er faktisk vildt hyggeligt :O)

Den strikkede dipdye har sin egen guru – hun hedder Camilla Vad – det er sindssygt flot. Du kan finde hendes opskrifter lige HER

God fornøjelse.

Husk at følge KREAMUSAN på instagram, for flere gode ideer!
Smid mig meget gerne en kommentar, om hvad du synes, nederst på denne side.

3 tanker om “Hæklet dipdye mobilsleeve”

  1. Hej. Den er godt nok fin. Super flot lavet. Dejligt med et lille aften projekt der hurtigt er overstået

  2. Tak Betina – mit næste projekt bliver nogle lysestage-holdere i det, det tror jeg kunne være SÅ fint – og en brødkurv! Jeg er så bidt af det! Det med at man hækler med to tråde, gør at det er stivet af, så det er jo perfekt til sådan nogle ting til hjemmet :O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *