Strikket scrunchie

Jeg har hygget mig lidt i vinters med at strikke nogle scrunchies/hårelastikker, både til mig selv og så er der nogle veninder som blev begavet med en stak <3 Det er vældig nemt og et rigtig godt begynderprojekt.

FREMGANGSMÅDE:
Pind 4
Garn: jeg har brugt både brugt strømpegarn, alpaka og merino med success. På billedet er det Indiecita fra filcolana som er en mega lækker og blød alpaka
Hårelastikker fra f.eks Normal eller H&M jeg bruger dem der er svejset/limet i samlingen.

Slå 100-120 masker op på pind 4 alt efter hvor meget du vil have at det krøller/bølger og strik glatstrik således:

Frem og tilbage på alm pinde eller rundpind: 1 pind vrang og 1 pind ret gentages på skift, med ret over retmasker og vrang over vrangmasker).
Rundt med rundpind/eller på strømpepinde: Så skal du kun strikke ret hele tiden. Jeg strikker rundt på en lille rundpind, jeg synes det er nemmest og hurtigst og så kommer der ikke en lukning midt i det hele som hvis du strikker frem og tilbage. Man kan også sagtens strikke med Magic Loop, hvis du ikke har en lille rundpind – men det er jeg ikke så vældig stor fan af.

Jeg strikker til mit strik har den længde jeg ønsker, prøv at lægge det dobbelt og se om du synes at det bliver bredt nok når du folder det sammen. Mine måler ca. 9-10 cm i højden FØR jeg lukker af, det er ca. 20 rækker, men afhænger af det garn du strikker med.

Jeg lukker af ved at hækle maskerne sammen om elastikken, det kan godt være lidt tricky, du kan også bare lukke stykket af normalt, folde det strikkede “rør” omkring elastikken og sy eller hækle det fast omkring.

Og således har du en rigtig fin og blød hårelastik. Jeg synes at det er superfint til en knold og jeg bruger dem næsten dagligt.

#strikketscrunchie #indiecita #Filcolana #strikkethårelastik #scrunchie #accessories #strikaccessories #garn #alpaka #hårelastik #elastik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *