Lækre nemme romkugler

Der er hvert år “Bag for en sag” i børnenes SFO. Det går i al sin enkelthed ud på at forældrene bager og personalet sælger kagerne – alle pengene går ubeskåret til børnetelefonen, så det er jo et formål der er værd at støtte op om og det gør vi også hvert år.

I år var der ikke meget tid at rutte med og det kom lidt bag på mig og i en travl uge – MEN så må man jo finde på noget der er hurtigt og som samtidigt smager rigtig godt :O)

Da tiden var knap valgte jeg en MEGET simpel løsning og det var købekager hele vejen igennem – men hold nu op hvor smager de altså GODT!

Mine børns SFO fik således samles HELE 8.000,- ind til “Bag for en sag” i år på kun 3 timer – det er jo storslået at man kan tjene SÅ mange gode, vigtige og velgørende kroner, på så kort tid – ved at forældrene bruger et par timer frivilligt i et køkken og pædagogerne gider at stå for resten og så er det jo KAGER

:O) helt igennem fantastisk!!!!!!!!!!!!!!!!!

Man kan sagtens bage kage selv og lave romkugler ud af det, uden at det tager vældig meget af din tid. Min opskrift på romkugler vil jeg nu gerne dele med dig, de tager ikke meget mere end en lille halv time at lave hvis du er hurtigt til at trille dem og de er super gode til en omgang aftenhygge, hvis de lige får lov at få et par timer på køl så de stivner lidt.

ROMKUGLER a la Kreamusan:
————————————————————————————-

Ingredienser:
1 roulade med hindbærmarmelade
1 pakke med 4 store chokolademuffins
1 pakke snøfler
1 tsk. vaniliesukker
2 tsk. færdiglavet kaffe (Ca. dejen skal være fast)
1 spsk. hindbærsyltetøj
Rom-essens efter smag og behag

Fremgangsmåde:
Skær roulade og snøfler ud i skiver, smulder muffins og tilsæt resten i en skål – jo mindre skål jo bedre, da det er svært at samle i en stor skål.  Ælt et par minutter med håndmixeren til alt er helt blandet sammen og brug derefter en spiske til at tage dej op med og form til kugler i den størrelse du ønsker – jeg fik 15 romkugler ud af denne blanding, men de var ret store.

img_0372

Det ser ikke uden videre lækkert ud til at starte med, men det bliver det …!

Når alle kugler er trillet kan du vende dem i lige hvad du lyster. Her er det bare kokos, men du kan bruge krymmel i alverdens farver, hakket chokolade eller nødder.

På køl med dem og så er de mildt sagt: lige til at spise :O)

Tidligere år har jeg virkelig gjort meget ud af det – se da lige mine Angry Birds modelleret i sukker på minimuffins eller hvad med en omgang ugler med vinger af Oreos?
Det var tiden ikke til denne gang – nogle gange må man også gerne hoppe over hvor gærdet er lavt … det viser bare at man også er menneske! ;O)

img_0374img_0376

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *