Hæklet gravhund

I sommers fik jeg et lille, dybfølt ønske fra Asta. Hun er min mands kusines datter. Asta ønskede sig et penalhus, formet som en gravhund. Jeg kunne såmænd godt have valgt at bruge en opskrift, for der er flere søde opskrifter på sådan nogle hvis man googler. Men jeg ville gerne gøre den så personlig som muligt – og med et tvist af kreamusan.

Det skal jeg lige love for at den fik ;O) Asta elsker gul, så den fik et solgult tørklæde på. Jeg skrev “Asta” med luftmasker og broderede på. Jeg skrev først navnet på papir og lavede luftmaskekæder, som passede ind i skabelonen og så syede jeg dem derefter fast på penalhuset. Den anden side var så bar og jeg overvejede at hækle små hjerter i forskellige farver, prikker/cirkler eller et eller andet finurligt pynt. Indtil jeg kom i tanke om min søns PYT-knap, som jeg hæklede for et stykke tid siden – sådan en var da fin at sy på. Som tænkt, så gjort … indeni PYT-knappen har jeg puttet en “squeaker” ind. Dem har jeg købt ved Rito  Vi har jo faktisk allesammen dage, hvor man bare har brug for en PYT-knap!

Jeg har fyldt penalhuset med store farveblyanter og almindelige blyanter i lyst træ. Det åbnes i rumpen med en hæklet snor. Jeg var ude i flere løsninger, jeg kunne have hæklet på langs og monteret en lynlås, men jeg synes at det ville være træls at skifte den, såfremt den gik i stykker. Jeg kunne også have hæklet et “låg” i enden og monteret i den ene side og med en oplukning med knap i den anden side, den løsning har jeg brugt til et hæklet penalhus formet som en blyant tidligere (se billedet af den herunder) jeg synes dog ikke at et så stort og blødt penalhus var egnet til en sådan lukning. Jeg prøvede at putte et rør ind, men igen synes jeg ikke at det fungerede … og så til sidst fandt jeg på at gøre sådan her, og det var faktisk nemt for hende at åbne og lukke – og så kan man jo også lige få øvet sig lidt ekstra i at binde sløjfer  ;O)

Min hæklede blyant som jeg lavede for nogle år tilbage. Indeni er en toiletrulle for at holde faconen. Jeg bruger det til mine hæklenåle når jeg er på tur.

Hæklet hund, penalhus, blyant, penalhus blyant, hund, gravhund, garn, diy, 2021, hæklet inspiration, hæklet gave, hæklet ide, kreamusan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *