Upcycled cardigan

Jeg havde denne enormt lækre cardigan hængende i mit skab og fik ikke rigtig brugt den. Grunden var at jeg egentlig ikke var særligt vild med de der kedelige “made-in-china” knapper som den er “født” med.

Cardiganen i sig selv er virkelig fin og lækker og en dag besluttede jeg mig for at den skulle være mega “Kreamusan-style” for så ville jeg i hvert fald få den brugt fremadrettet. Hvis ikke, skulle jeg donere den til genbrug!

Hvor ER jeg glad for at jeg alligevel ofrede lidt kreativitet på den – jeg elsker den helt vildt nu.

Fremgangsmåden til at hækle om knapperne er at lave en magisk ring, jeg hæklede på nål to i ren bomuld for at det blev tæt. du laver en flad cirkel til den passer med omkredsen af knappen, gerne lidt mindre, laver en enkelt omgang hvor der ikke tages ud, syer endetråden frem og tilbage igennem alle masker på omgangen, sætter omslaget over knappen – og så trækker du i tråden, rigtig stramt så hårdt du kan. Så trækker omslaget sig rundt om knappen, du kanhæfte den fast ved at sy bagpå. Jeg har altså ikke taget knapperne af og syet dem fast igen, det lod sig fint gøre ved at lade dem sidde på.

Jeg delte ideen på en kreativ facebook-side; et issues som jeg blev gjort opmærksom på, er at den ikke kan lukkes. Jeg har ikke brug for at lukke min, men for at mane dén til jorden, har jeg tænkt på hvordan det kan løses, i så fald at DU skal bruge denne idé og GERNE vil kunne lukke den … Du udskifter knapperne med knapper i ca. halv størrelse af dem som er sat på, så kan du lukke den efterfølgende da garnet giver ekstra volumen omkring knappen. Skulle det ikke være nok så sy lidt af knaphullet sammen med sytråd – vupti!

Jeg er ikke typen der lader mig gå på af lidt modgang på min kreative færd. Hvis man vil det nok, så findes løsningen også :O) og man må GERNE lave fejl, jeg er af den overbevisning at mange kreative succeser netop kommer af fejl; at turde fejle, at lære af at rette dem og at lave det helt om. Det er i hvert fald sådan at Kreamusan er skabt og jeg hygger mig med det, noget så herligt!

Min færdige cardigan, fik en æresplads i skabet efter denne lille kretive update. Man kan jo gøre som man vil og er du ikke til spræl og farver som mig, så vælger du bare dét du er til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *