Hæklet tørklæde i uld

Da den Sibiriske kulde væltede ind over det ganske land, frøs jeg som en i pokker! Det måtte der jo gøres noget ved, så jeg gik straks i gang med at lave mig et nyt tørklæde, med tilhørene pulsvarmere – jeg er storforbruger af pulsvarmere! Der er som sådan ikke en egentlig opskrift, men min fremgangsmøde er beskrevet nedfor – jeg gik bare i gang med lækker uld i mine yndlingsfarver og det kom der således, dette ud af – jeg er i den grad forelsket. Det er så lækkert og varmt og for min skyld, må den kulde vi har pt. da gerne blive her, lidt endnu :O)

FREMGANGSMÅDE: Tørklædet er hæklet fra spids til spids, hstgm i bagerste maskeled. Dvs at du starter med 3 luftmasker og hækler 2 hstgm i sidste luftmaske, vender med 2 luftmasker og så med udtagning i den ene side indtil du synes at du er halvvejs, så tager du bare ind i samme side på alle rækker – utroligt nemt og kan tilpasses lige præcis den størrelse som man ønsker (OBS: sidste maske på hver omgang hækles gennem begge maskeled for at undgå huller). Du kan bruge hvilken som helst garn blot du lige laver en lille prøve så du kan mærke at dit tørklæde bliver lækkert og luftigt.

Mit tørklæde er hæklet i en lækker strømpegarn på nål 3,5.

Jeg brugte 2 nøgler grå á 50 gr. til den første spids, 1 nøgle blå á 50 gr. til mit første “midterstykke” (fortsatte med udtagningerne til det blå garn var brugt – derefter startede jeg med indtagningerne med det gule garn), 1 nøgle karrygul á 50 gr. til mit andet “midterstykke” og sluttede af med 1 nøgle hvid á 50 gr. og 1 nøgle á 50 gr. sort til striberne til slut. Dvs. at jeg i alt kom op på i alt ca. 300 gram garn til mit projekt.

Jeg blev lidt inspireret af vinkelsjalet fra Lutter Idyl, som jeg har hæklet flere af. De tager dog ret lang tid at lave hvis det skal være på de originale mål – derfor ville jeg gerne lave et mere simpelt og hurtigere tørklæde, som ikke lignede alle de andre og som gav mig min kreative bevægelsesfrihed – det jeg godt kan lide fra lige netop vinkelsjalet farvemeæssigt. Jeg synes at dette projekt rummer alt det – jeg kan gøre det stilrent, vildt, eller fjollet. Det kan jeg rigtig godt lide, og så tager det ikke så lang tid at lave og jeg kan vælge garn fra mit lager uden at skulle tænke for meget over det – jeg har lavet flere i bomuld også. Det fungerer fint og er så lækre tørklæder til hverdagsbrug.

Mit dejligt lune tørklæde, godt pakket omkring min hals.

 

De tilhørene pulsvarmere, i dejlige sort/hvide striber og med kontrastkant i den smukkeste karrygule farve. Når det så sættes sammen med den petroleumsblå her – så er jeg altså bare solgt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *